Actualidad

[editar plantilla]

Treballem tots/totes plegats per canviar el model de relació i superar els estereotips [editar]

23 de Abril de 2015
Equip Gitanos de l'Est

COMPARTIR
Treballem tots/totes plegats per canviar el model de relació i superar els estereotipsLa festa de Sant Jordi ens ha donat l’oportunitat de donar una imatge al propi barri de La Salut i a tot Badalona de cultura de la convivència i de la concòrdia, que desmunta un darrere l’altre els tòpics que han marcat la relació entre els Rroms i la resta de gent del barri.

En el Marc del Projecte Atenció i Acompanyament Social a famílies Roma/Gitanes procedents de l'est d'Europa.

El 23 d’abril amb el motiu de la celebració de Sant Jordi es va dur a terme una festa en el barri de la Salut de Badalona. I la FSG no podia faltar, ja que el seu treball amb la comunitat Rrom és molt intensiu en aquest barri. Realitzant acompanyaments, treball de carrer, deteccions, coordinacions amb els recursos del barri, i realitzant dos espais de reforç: un a primària (Beta Rrom) i un altre a secundària (@Rrom) tot i que aquest espai es realitza a un altre municipi, Santa Coloma de Gramenet, per la seva proximitat també acudeixen nois/es d’aquest barri. Totes aquestes accions, finançades per l’Obra Social “la Caixa” a través del Programa CaixaProinfància i DGAIA, són realitzades per fomentar la Inclusió Social dels infants, adolescents i famílies d’Ètnia Gitana Procedents de Països de l’Europa de l’Est. Aquest objectiu va quedar reflectit en la realització d’aquesta festa, ja que aquest col·lectiu va participar activament sent molt més que assistents a una festa veïnal.

Cal destacar la tasca realitzada pels nois i noies que assisteixen setmanalment al reforç escolar @Rrom, ja que ells/elles sols/es van dur a terme un taller de creació de xapes. Els educadors vàrem fer la funció d’acompanyament i motivació en el procés però ells vàrem ser els protagonistes reals. Aquest fet té molta rellevància perquè posa en valor la responsabilitat, el treball i la inclusió d’un grup de nois i noies que moltes vegades són només actors passius en aquests tipus d’activitats.
Per un altre costat, aquest tipus d’activitats són un fet molt motivador pels nois i noies que en molts casos són apartats de processos educatius i/o participatius, i aquest és clar exemple que donant eines, suport i acompanyament són capaços de participar i dur a terme accions en el seu barri i pel seu barri.

Aquesta participació del grup d’adolescents va estar emmarcat en una festa on també cal destacar:

  • L’ assistència d’infants i famílies que assisteixen a l’espai de reforç escolar Beta Rrom també finançat per l’Obra Social “la Caixa” a través del Programa CaixaProinfància
  • Treball real en xarxa per dur a terme un festa per la integració i la convivència.
  • Participació de famílies que treballem des del Programa Gitanos de l’Est com a veïns i veïnes del barri.
  • Gaudir d’un espai públic des del lleure i el gaudir conjuntament des del positiu.
Podem dir que la celebració va ser un reflex del procés participatiu i una mirada positiva cap un col·lectiu que generalment està molt castigat i estigmatitzat.

Galería de Fotos

VOLVER A LA PÁGINA PRINCIPAL DE ACTUALIDAD
...

GITANOS.ORG

...

GITANOS EN LA PRENSA

El alumnado gitano en Secundaria
  • El alumnado gitano en Secundaria
  • VER MÁS