Actualidad

[editar plantilla]

Març al Promociona Badalona [editar]

30 de Marzo de 2015
FSG Barcelona

COMPARTIR
Març al Promociona BadalonaActivitats del Promociona al mes de març al barri de Sant Roc Badalona

Aquest passat mes de març, ha estat carregat d’activitats molt profitoses, on els nostres nois i noies han estat els principals protagonistes!
L’alumnat de l’aula Promociona Badalona han pogut conèixer més de prop la Fundació Secretariat Gitano. Aprofitant que s’havia de fer un treball per l’institut sobre una organització sense ànim de lucre, quina millor que la nostra Fundació.
Aquest dia van poder entrevistar al coordinador de la zona de Catalunya i a la coordinadora de la zona de Barcelona, que van explicar-li tots els projectes que es duen a terme al territori. Vam poder aprofitar, per donar a conèixer la importància de l’educació a través de la seva orientadora i la seva professora d’aula. Amb això, els nois i noies van agafar una idea més general del treball que es realitza amb persones gitanes al seu entorn. L’experiència va ser molt positiva i van sortir molt contents i motivats amb la informació que se’ls va donar de l’entitat.
Després de la presentació a classe davant de tots els alumnes, hem rebut la felicitació dels professors/es per la nostra tasca i la nostra missió, donant per profitosa i eficaç la visita a la nostra entitat. Cal afegir, que fins i tot s’ha exposat el treball a d’altres cursos en el mateix institut. Volem seguir treballant per a que la nostra visió i el nostre objectiu es faci saber a Badalona, i que tant el Promociona com els altres projectes que es fan, creixin cada vegada més.
Una altra activitat que hem portat a terme aquest mes, ha estat l’orientació educativa de l’alumnat de 4rt ESO, ja que estem a l’equador del curs i els nostres alumnes/as de quart ja estan fent les seves apostes per dirigir els seus estudis cap al futur.
Ja comencen les pre-inscripcions escolars dels cicles formatius i de batxillerat, per això, s’han fet les sessions d’orientació amb els nois/es per conèixer les seves inquietuds i les seves prioritats explicant les possibles sortides educatives i formacions professionals. Així, ells mateixos poden auto-analitzar les seves capacitats i aptituds per estriar els diferents camps professionals que hi ha.
La majoria encara no tenen molt clar el que volen fer, però alguns ja tenen unes fites clares i estan més decidits a estudiar el que més els agrada. L’alumnat Promociona de quart, està molt motivat perquè veu que el graduat ja el tenen pràcticament a les mans, i això ajuda a incrementar els seus esforços i la seva dedicació als estudis. Esperem que prenguin la millor decisió possible perquè aquesta decisió, serà una de les més importants que prenguin a tota la seva vida, ja que determinarà el seu futur professional més endavant.
I finalment, amb motiu de la celebració del dia de la Dona el passat 8 de març, vam treballar per una societat més justa amb la igualtat de drets i oportunitats. Ho vam voler reflectir en un mural on diferents dones de diferents cultures, fan la seva reclamació: “La nostra veu també compta”.
Durant tota la setmana es van realitzar activitats organitzades per les diferents entitats del barri, commemorant aquest dia tant important. A la seva clausura divendres 13, es va llegir un manifest a la Plaça Camaron i tot el barri va poder gaudir de la festa. Els alumnes Promociona van poder compartir amb tothom el mural que havien realitzat i van poder deixar el seu granet de sorra en el Dia Internacional de la Dona.

Galería de Fotos

VOLVER A LA PÁGINA PRINCIPAL DE ACTUALIDAD
...

GITANOS.ORG

...

GITANOS EN LA PRENSA

El alumnado gitano en Secundaria
  • El alumnado gitano en Secundaria
  • VER MÁS