Actualidad

[editar plantilla]

Participació de l’Equip Gitanos de l’Est en la Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva [editar]

18 de Junio de 2014
FSG Barcelona

COMPARTIR
Participació de l’Equip Gitanos de l’Est en la Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona InclusivaLa jornada, a la qual vàrem assistir el dia 18 de juny, serveix per fer balanç de l’activitat de l’Acord durant l’any 2013 i exposar els reptes de futur, i, d’altra banda, debatre i aprovar l’Estratègia Compartida per una ciutat més inclusiva, un full de ruta per comprometre institucions i entitats socials per treballar plegats cap a una Barcelona més inclusiva.

El dia 18 de Juny de 2014 es va celebrar la Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Des de l’Equip de Gitanos de l’Est vàrem participar primer, en la exposició del balanç dels principals elements de l’acord pel 2013 i, després en els grups de treball específics pel debat al voltant de la nova Estratègia Compartida.
En concret, ens va semblar interessant participar en els grups 2 (Una ciutat que treballa per millorar les condicions de vida de les famílies i reduir les situacions de risc de la infància), 6 (Una ciutat que lluita contra la discriminació per raons de gènere, orientació sexual, identitat de gènere i origen ètnic o racial) i 7 (una ciutat que acull i acompanya). Alguns dels aspectes que vàrem proposar després van aparèixer al plenari (per exemple, la necessitat d’unificar criteris entre els centres sanitaris de la ciutat en l’accés a l’acreditació sanitària o la necessitat de donar més agilitat als tràmits del padró sense domicili fix).
Aquests tres grups, en els quals vàrem participar activament, estan relacionats directament amb les intervencions que realitzem en la ciutat amb famílies gitanes procedents de l’Europa de l’Est, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. La participació a l’acord amb multitud d’entitats i actors, així com en diferents xarxes de la ciutat, forma també part de la filosofia de treball de l’equip, basat en una actuació coordinada i l’establiment de xarxes de col•laboració per tal d’avançar en la millora de les condicions de vida de les famílies gitanes immigrades i garantir el seu accés als drets bàsics.

VOLVER A LA PÁGINA PRINCIPAL DE ACTUALIDAD
...

GITANOS.ORG

...

GITANOS EN LA PRENSA

El alumnado gitano en Secundaria
  • El alumnado gitano en Secundaria
  • VER MÁS